- For det første er dokumentet i Excel-format å regne som et internt arbeidsdokument som skal brukes i arbeidet med sunn kommuneøkonomi. For det andre har Fylkesmannen vært klar på at det ikke skal gis innsyn i format som kan manipuleres, sier rådmann Alf Olsen jr. i Lærdal. Arkivfoto: Magnus Knutsen Bjørke
- For det første er dokumentet i Excel-format å regne som et internt arbeidsdokument som skal brukes i arbeidet med sunn kommuneøkonomi. For det andre har Fylkesmannen vært klar på at det ikke skal gis innsyn i format som kan manipuleres, sier rådmann Alf Olsen jr. i Lærdal. Arkivfoto: Magnus Knutsen BjørkeMagnus Knutsen Bjørke
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Hemmeligholder regnskap i Excel-format

Hele formannskapet i Lærdal har fått kommuneregnskapet i Excel-format, men kommunen nekter å gi det til befolkningen. Regnskapet er et arbeidsdokument, mener kommunen.

Kommunal Rapport har skrevet en rekke artikler om Lærdal kommunes ulike avslag på krav om innsyn i uttrekk fra regnskapssystemet. Flere av innsynskravene kommer fra tidligere ordfører i kommunen, Arne Sanden (Ap).

Eks-ordføreren har klaget ett av avslagene til Sivilombudsmannen, fordi Fylkesmannen i Sogn og Fjordane har stadfestet kommunens rett til å avslå hans ønske om uttrekk fra regnskapssystemet i excel-format. Så lenge det er gitt innsyn i PDF-format, mener kommunen at den ikke kan pålegges å lage et nytt dokument bare for å tilfredsstille Sandens ønske om et annet format.