Riksrevisor Per-Kristian Foss retter kritikk både mot opplæringen og veiledningen til fosterforeldre. Arkivfoto: Riksrevisjonen
Riksrevisor Per-Kristian Foss retter kritikk både mot opplæringen og veiledningen til fosterforeldre. Arkivfoto: RiksrevisjonenRiksrevisjonen
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

– Fosterforeldre får ikke god nok opplæring

Bufetat gir ikke fosterforeldre god nok opplæring og sikrer heller ikke sensitiv informasjon om barn godt nok, mener riksrevisor Per-Kristian Foss.  

«Opplæring, veiledning og oppfølging av fosterforeldre er av stor betydning for å sikre stabilitet og forutsigbarhet i barnas omsorgssituasjon. Revisjonsresultatene viser risiko for at spesielt sårbare barn ikke blir ivaretatt på en god nok måte», skriver riksrevisor Per-Kristian Foss i sin rapport om den årlige revisjon og kontroll for budsjettåret 2015, som ble overlevert Stortinget i formiddag. 

Dette er et av sju områder som trekkes fram som hovedfunn i årets revisjon av departementenes virksomhet. Foss retter i år særlig oppmerksomhet mot mangelfull sikring av viktige offentlige bygg og datasystemer. Han mener Justis- og beredskapsdepartementet og Forsvarsdepartementet ikke har godt nok samarbeid om beskyttelse av viktige nasjonale institusjoner med sikringsstyrker og fysiske tiltak.