Måtte frigi hele dokumentet

Styring. Etter pålegg fra Fylkesmannen har Sør-Aurdal kommune frigitt hele saksframlegget i rådmannssaken. Men kommunen nekter å offentliggjøre stevningen kommunen har mottatt fra den oppsagte rådmannen. 
Begrunnelsen Sør-Aurdal kommune brukte for å sladde opplysninger i saksframlegget, holdt ikke, fastslår Fylkesmannen. Arkivfoto: Tone Holmquist

(Artikkelen er oppdatert med kommentar fra ordfører Kåre Helland)

“De sladdede oppysningene i saksfremstillingen til kommunestyremøte i Sør-Aurdal 9. mars er ikke underlagt lovbestemt taushetsplikt med hjemmel i offentleglova § 13 jf. forvaltningslova §13 første ledd nr 1. Opplysningene kan heller ikke unntas på annet grunnlag, og bes oversendt til Kommunal Rapport. Vedtaket er endelig og kan ikke påklages.”

Lese mer?

Jeg er abonnent

Les mer om partikkel og artikkelkjøp her

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!