Rådmannen på Notodden sier de av og til opplever at brannmannskapene er først på stedet ved alvorlige hendelser. Det var de også da en mann i 40-årene ble drept på pauserommet på Maxbo på Notodden lørdag. Foto: Kjell Aulie / NTB scanpix
Rådmannen på Notodden sier de av og til opplever at brannmannskapene er først på stedet ved alvorlige hendelser. Det var de også da en mann i 40-årene ble drept på pauserommet på Maxbo på Notodden lørdag. Foto: Kjell Aulie / NTB scanpixKjell Aulie / NTB scanpix
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Rådmann kritiserer politiet for treg respons

Rådmannen på Notodden er kritisk til politiets responstid etter at en mann ble drept på Maxbo-varehuset i kommunen lørdag.

Det var brannfolkene som først kom til varehuset etter at meldingen om saken var mottatt.

– Det var de som kom først til åstedet og fikk kontakt med gjerningsmannen. De holdt ham også i ro fram til politiet kom og overtok, sier kommunens rådmann Svein Aanestad til NRK.

Han sier det er politiets oppgave å gå i bresjen i slike hendelser, og at de av og til opplever at brannmannskapene er de første som kommer til alvorlige hendelser.

– Dette er noe vi må ta opp, ikke bare med politiet lokalt, men ha en dialog med politimesteren i vårt distrikt. Det er ikke slik ting skal foregå, sier Aanestad.

Ifølge politiloggen tok det 23 minutter fra operasjonssentralen ble varslet, til politiet kom til stedet.

– Da meldingen kom klokka 14.55 var patruljen vår kommet et godt stykke på veien mot et oppdrag i Rjukan-området. Den avbrøt selvsagt dette oppdraget og satte kursen mot Maxbo på Tuven-området i Notodden, sier politistasjonssjef Helge Folserås til Varden.

– Det er det vi greier å levere, fordi vi dekker flere kommuner og et stort område, sier han.

En 42 år gammel mann drept av en 22-åring på pauserommet på Maxbo på Notodden. 22-åringen, som jobbet på varehuset, har erkjent drapet og samtykket til varetektsfengsling. (©NTB)