Nå blomstrer det over alt i Botanisk hage, men gartnere er redde for å jobbe i bedene fordi de kan bli stukket av sprøytespisser. Foto: Terje Lien
Nå blomstrer det over alt i Botanisk hage, men gartnere er redde for å jobbe i bedene fordi de kan bli stukket av sprøytespisser. Foto: Terje LienTerje Lien
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Truer med å stenge Botanisk hage

Ledelsen i Botanisk hage i Oslo truer med å stenge parken fordi den blir brukt som toalett og pilledepot for kriminelle.

I en epost som direktør Tone Lindheim i Naturhistorisk museum har sendt til blant andre Oslo-ordfører Marianne Borgen (SV), trues det med å stenge parken på grunn av forholdene. I eposten står det at gartnerne daglig finner menneskelig avføring og nedgravde pillebokser i parken, melder VG.

– Lindheim beskriver en svært alvorlig situasjon med forsøpling og kriminell aktivitet. Slik kan vi ikke ha det i denne vakre hagen, sier Oslo-ordfører Marianne Borgen (SV).

Lindheim skriver at vernelinjen truer med å stenge hele Botanisk hage. «Vi har omfattende kjøp og salg av narko og økende bruk av sprøyter i hagen. Flere gartnere er nå redde for å grave/luke/plante på grunn av risikoen for å bli stukket av sprøytespisser», står det i eposten. Hun fremholder også at flere bruker hagen som toalett, og at gartnere daglig fjerner avføring.

Lindheim ber ordføreren komme til et krisemøte i Botanisk hage onsdag – der både Bymiljøetaten, Rusken og politiet i Oslo vil stille.

Botanisk hage er en del av Universitetsmuseene på Tøyen. Den populære parken er på 150 mål, og har 35.000 planter fra 7.500 arter.

(©NTB)