UDI betaler Sør-Varanger til sammen 13,3 millioner kroner for driften av transittmottaket i Fjellhallen i Kirkenes. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
UDI betaler Sør-Varanger til sammen 13,3 millioner kroner for driften av transittmottaket i Fjellhallen i Kirkenes. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpixVidar Ruud / NTB scanpix
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Forlik om asylregning

Utlendingsdirektoratet innfrir ytterligere 4,6 millioner kroner av kravet fra Sør-Varanger kommune for drift av transittmottak i Kirkenes. Dermed unngår partene rettssak, skriver iFinnmark.

Den opprinnelige regningen for driften av asylmottaket i Fjellhallen fra september 2015 til mars 2016 var på 16,5 millioner kroner. UDI har fra før betalt 8,7 millioner, mens oppgjøret om de siste 7,8 millionene så ut til å havne i Oslo tingrett i mars.

Mandag møttes partene imidlertid til rettsmekling, og der ble de til slutt enige om et forlik der UDI betaler Sør-Varanger kommune ytterligere 4,6 millioner.

– Det viktigste nå er at vi har spart oss for en lang og belastende rettssak. Vi har fått et forlik, og så er saken ute av verden, sier ordfører i Sør-Varanger, Rune Rafaelsen (Ap), til  iFinnmark.

(©NTB)