Diakonhjemmet sykehus har brukt 20 millioner på driften av bassenget siden 2010. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
Diakonhjemmet sykehus har brukt 20 millioner på driften av bassenget siden 2010. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpixJon Olav Nesvold / NTB scanpix
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Diakonhjemmet tømmer sykehusbassenget

Neste år stenger Diakonhjemmet sykehus i Oslo terapibassenget for å prioritere pasienter og utbygging. Dermed mister 800 kronisk syke tilgangen til å trene i varmtvann.

– Vi har opprettholdt tilbudet uten finansiering etter 2010 til tross for at rehabilitering og trening er kommunens ansvar. Nå trenger sykehuset større arealer, sier sykehusdirektør Anders Mohn Frafjord til Aftenposten.

Han understreker at det private sykehuset er i dialog med Oslo kommune om å finne løsninger for kronisk syke som må trene i 34 grader varmt vann, og sier de vil stille med instruktører.

Terapibassenget ved Diakonhjemmet ble bygget på 1980-tallet, da sykehuset hadde ansvar for opptrening og rehabilitering. Siden 2010 har ansvaret ligget hos Oslo kommune.

– Vi har kartlagt tilgangen til bassenger og ser på muligheten for å øke temperaturen. Det er ikke mange bad i Oslo og altfor få varmtvannstilbud. Det skal vi gjøre noe med. Men det tar tid. I mellomtiden skal vi finne en nest beste løsning, sier Inga Marte Thorkildsen (SV), som er byråd for eldre, helse og sosiale forhold.

(©NTB)