Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Nabokamp om bygd som vokser

Kommunene Nes og Sørum enige om en ting: Rånåsfoss og Auli bør ligge i samme kommune. Men de er uenige om hvem av dem som skal ha det voksende boområdet.

Det er satt i gang en grensejusteringsprosess for boområdet Rånåsfoss i Sørum og Auli i Nes på Romerike i Akershus. Begge kommunene har vært hos Fylkesmannen og fått skissert et løp fram mot en grensejustering som vil avgjøres før sommeren i 2018. Innbyggerne i det aktuelle området skal også høres. Fylkesmannen vil bruke en profesjonell aktør som skal høre innbyggerne.

Selve justeringen vil skje sammen med kommunesammenslåingen i 2020. Sørum er vedtatt sammenslått med Fet og Skedsmo, men det jobbes for å få oppløst sammenslåingen. Et flertall i Sørum har vedtatt at det skal være en folkeavstemning sammen med stortingsvalget. I folkeavstemningen skal folk svare på om de synes Sørum bør søke om å fortsette som egen kommune dersom det blir regjeringsskifte. De rødgrønne har som kjent gått inn for at tvangssammenslåtte kommuner kan søke om reversering av vedtakene.