Hvem som blir ny lokalstyreleder i Longyearbyen etter Aps Christin Kristoffersen er foreløpig ikke helt klart. Arkivfoto: Magnus Knutsen Bjørke
Hvem som blir ny lokalstyreleder i Longyearbyen etter Aps Christin Kristoffersen er foreløpig ikke helt klart. Arkivfoto: Magnus Knutsen BjørkeMagnus Knutsen Bjørke
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Mot ny lokalledelse på Svalbard

Rekordmange valgte å bruke stemmeretten under lokalvalget i Longyearbyen søndag og mandag. Arbeiderpartiet går kraftig tilbake og mister trolig makten til Høyre og Venstre.

Totalt valgte 1.003 personer – 61 prosent av de stemmeberettigede – å stemme ved valget, skriver Svalbardposten. Den forrige rekorden fra valget i 2011 var på 56,6 prosents deltakelse.

Ap får 347 stemmer og mister to av sine sju mandater. Høyre (299) får også fem mandater, Venstre (212) tre og Miljøpartiet De Grønne (136) to mandater.

Hvem som blir ny lokalstyreleder etter Aps Christin Kristoffersen er foreløpig ikke helt klart.

– Nå skal vi i forhandlinger med Venstre. Når vi er ferdige med det, skal du få et svar. Jeg har lyst til å snakke med dem, sier Høyres listetopp Torgeir Prytz til Svalbardposten.

Valgresultatet gjør at Tverrpolitisk fellesliste og Konsekvenslista er ute av lokalstyret. Venstre og MDG er nye partier i styret.

(©NTB)