Nannestad-ordfører og korpspappa Hans Thue på strandpromenaden i Alemunecar sammen med datteren Gina og resten av korpset. Foto: Privat
Nannestad-ordfører og korpspappa Hans Thue på strandpromenaden i Alemunecar sammen med datteren Gina og resten av korpset. Foto: Privat
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Kopler av med korps- og fotballtur

Nannestad-ordfører Hans Thue (Ap) kopler av med korps, fotballcup – og svart materie.

Hans Thue er far til en tamburmajor på 16 år. Det innebærer korpstur til utlandet annenhver sommer. I år gikk turen til Alemunecar i Spania sammen med totalt 40 ungdommer og voksne.

– Hvordan arter en korpstur i Spania seg? 

Min sommer

Hvem: Hans Thue

Hva: Ordfører i Nannestad

Hvorfor: Bruker ferien på korps og fotball

 

– Det er tidlig opp for å rekke flyet, og en halvkaotisk innsjekking for å få med alle instrumentene. Det enkleste er å få på plass musikantene, de er klare og utrolig lettvinte å ha med på tur. Musikantene har spilt og marsjert i gatene, spilt på stranden, holdt konsert sammen med andre korps fra Norge, og spilt i byparken sammen forskjellige artister og flamencodansere fra den lokale kulturskolen. Én kveld var krevende, fordi det var fantastisk musikk samtidig som Island spilte EM-kamp! 

– Hvordan vil du oppsummere turen?

– Det har vært fantastisk! Ungene stortrivdes og var veldig flinke til å spille. Det er unger i alle aldre, og ingen sitter på reservebenken. De store passer på de små, og det er et veldig godt miljø der alle er med og hjelper til.

– Hvilke andre planer har du i sommer?

– Jeg skal være med på en liten fotballcup, Sandarcupen i Vestfold, fordi datteren min også spiller fotball. Det blir en ny, hyggelig tur med foreldre og flotte ungdommer.

– Hvordan er ordføreren som fotballsupporter?

– Jeg er veldig entusiastisk, men jeg prøver å være saklig.

– Får du det til?

– Som oftest. Det blir en del roping og hoing. Det er det nødt til å bli, fordi de er så flinke.

– Når tid får du tid til å kople av da?

– Dette er avkopling, den beste ferien jeg kan få! Ellers blir det litt jobbing og turer i Romeriksåsen, hvor vi har fantastiske åser, innsjøer og turstier.

– Hva er sommerlektyren?

– Akkurat nå leser jeg en kjempegod bok av Jostein Riiser Kristiansen som skriver om det usynlige universet. Den handler om verdensrommets mørke hemmeligheter.

– Er det passende lesning i sommersola da?

– Ja, det handler om fysikk, om at verdensrommet består av 70 prosent svart materie.

– Det er kanskje ikke så mange som vet at ordføreren har interesse for svart materie…..

- Hehe, det er sjelden jeg har innlegg i kommunestyret om svart materie.

– Kan du trekke noen paralleller til kommunepolitikken da?

– Ja, det handler jo om mørke krefter, og det kan være fristende å trekke paralleller til politikken. Vi har jo sett det litt i forbindelse med flyktningsituasjonen.

– Hva annet leser du i ferien?

– Jeg har en bok som venter av Odd Karsten Tveit som heter «De skyldige», om Israel og palestinerne. Når jeg er ferdig med den tror jeg sommeren er over, fordi den er veldig tykk!