– Pengene kunne godt ha kommet for tre måneder siden, men det viktigste er at de kommer, sier Sandnes-ordfører Stanley Wirak (Ap) til NTB. Arkivfoto: Terje Lien
– Pengene kunne godt ha kommet for tre måneder siden, men det viktigste er at de kommer, sier Sandnes-ordfører Stanley Wirak (Ap) til NTB. Arkivfoto: Terje LienTerje Lien
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Ordførere takknemlige for tiltakspakke

Ordførerne i Stavanger og Sandnes sier de er svært takknemlige for regjeringens tiltakspakke for kommuner med høy arbeidsledighet.

– Dette er viktige signaler fra regjeringen. Pengene kunne godt ha kommet for tre måneder siden, men det viktigste er at de kommer, sier Sandnes-ordfører Stanley Wirak (Ap) til NTB.

Les også: 250 millioner til krisekommuner

Stavanger-ordfører Christine Sagen Helgø (H) lover at de har mange «gryteklare» prosjekter som bare kan settes i gang med de 48 millionene kommunen har fått.

4 milliarder i tiltakspakken er i revidert nasjonalbudsjett blitt til 5 milliarder, opplyste statsminister Erna Solberg (H) da hun onsdag i Stavanger presenterte innholdet i revidert nasjonalbudsjett.

– Vi ser nå at tiltakspakken virker, fastslo Solberg.

– De nye forslagene kommer ikke til å løse alle utfordringene vi står overfor. Men flere vil oppleve at de har en jobb å gå til, og inntekt og mulighet til å forsørge sin familie, sa statsministeren.

(©NTB)