– Det er ikke slik at vi har grunnlag for å mene at det er en årsakssammenheng mellom enkelthetene i saksbehandlingen og det tragiske utfallet. Vi vurderer om saksbehandlingen var forsvarlig, sier fylkeslege Per Steinar Stensland. Foto: Fylkesmannen i Sogn og Fjordane
– Det er ikke slik at vi har grunnlag for å mene at det er en årsakssammenheng mellom enkelthetene i saksbehandlingen og det tragiske utfallet. Vi vurderer om saksbehandlingen var forsvarlig, sier fylkeslege Per Steinar Stensland. Foto: Fylkesmannen i Sogn og FjordaneFylkesmannen i Sogn og Fjordane
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Har ikke vurdert årsakssammenheng

Fylkesmannen i Sogn og Fjordane avviser at de har funnet en kopling mellom svikt i barnevernet i Sogn og dødsfallet til en 13 år gammel jente som var i fosterhjem.

Fylkesmannen i Sogn og Fjordane har på bakgrunn av oppslag i flere medier denne uken valgt å gå ut med en presisering. Her understreker Fylkesmannen at de ikke har tatt stilling til om det er årsakssammenheng mellom saksbehandlingsfeil i Sogn barnevern og selve dødsfallet.

Jenta var under omsorg av barnevernet da hun ble funnet død i sin egen seng hos fosterforeldrene i februar i fjor. Ifølge obduksjonsrapporten er epilepsi en mulig dødsårsak.