Kommunalminister Jan Tore Sanner (H) (t.h) og ordfører i Hole kommune Per Ragnvald Berger (H) etter et møte mellom de berørte partene om det omstridte 22. juli-minnestedet. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
Kommunalminister Jan Tore Sanner (H) (t.h) og ordfører i Hole kommune Per Ragnvald Berger (H) etter et møte mellom de berørte partene om det omstridte 22. juli-minnestedet. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpixFredrik Varfjell / NTB scanpix
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Hole-ordfører forlot møte om 22. juli-minnesmerke

Ordfører Per Berger i Hole kommune, forlot onsdagens formannskapsmøtet i protest, etter at politikerne nektet å støtte naboene i den kommende rettssaken om minnestedet på Sørbråten.

Under første pause valgte ordføreren å forlate møtet. Han tok en prat med de oppmøtte naboene til det planlagte minnestedet på Sørbråten, men han ønsket ikke å snakke med pressen, skriver NRK.

I midten av mars ble det klart at regjeringen har besluttet at det omstridte, nasjonale minnestedet etter terroren 22. juli 2011 skal stå klart på Sørbråten i Hole kommune i 2017.

I ettertid varslet naboene at de går rettens vei for å stoppe minnesmerket. Høyre-ordføreren har sagt at han ønsker å støtte naboene med 100.000 kroner i den kommende rettssaken mot staten.

I formannskapsmøtet gikk flertallet mot å bevilge pengene. Flere politikere mener at saken er prinsipiell, og at kommunen ikke skal støtte velforeningen i en slik sak. Før Berger forlot møtet i skuffelse, anket han avgjørelsen i formannskapet. Han ønsker at kommunestyret skal behandle saken.

(©NTB)