Høyre, her representert ved partileder og statsminister Erna Solberg, går ned med 4 prosentpoeng på ny måling. Foto: Magnus Knutsen Bjørke
Høyre, her representert ved partileder og statsminister Erna Solberg, går ned med 4 prosentpoeng på ny måling. Foto: Magnus Knutsen BjørkeMagnus Knutsen Bjørke
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Nedtur for Høyre på måling

Høyre starter landsmøtehelgen med tilbakegang på 4 prosentpoeng på en ny måling fra Vårt Land.

Målingen er gjennomført Norstat på vegne av avisen og viser at partiet får en oppslutning på 21,8 prosent, ned 4,1 prosentpoeng fra forrige måling. Hele 17,3 prosent av dem som stemte Høyre ved forrige stortingsvalg oppgir nå at de er usikre.

– Høyre står nokså stille på andre galluper, og det er alltid vanskelig å fastslå noe på bakgrunn av én måling. Vi synes selvfølgelig at dette er for dårlig i forhold til de andre meningsmålingene. Vi får avvente andre målinger som kommer etter hvert, sier Høyre-leder og statsminister Erna Solberg til Vårt Land.

Størst framgang på målingen har Ap, med 3,4 prosentpoeng til 34,6 prosent, mens Frp går fram med 1,2 prosentpoeng og får en oppslutning på 18,8 – bare tre prosentpoeng bak Høyre.

For de andre partiene er resultatet som følger, med endring siden februarmålingen i parentes: Sp: 5,6 prosent (-0,7), KrF: 4,8 prosent (-0,1), V: 4,2 prosent (+0,6), MDG: 3,6 prosent (+0,6), SV: 3,3 prosent (-2,4), Rødt: 1,6 prosent (0,1).

En annen måling, som ble publisert i VG fredag, viser stort sett små endringer, og en svak oppgang på 1,2 prosent for Høyre.

(©NTB)