Helga Pedersen har takket nei til gjenvalg til Stortinget, der hun har vært valgt inn fra Finnmark siden 2009. Arkivfoto:  Magnus Knutsen Bjørke
Helga Pedersen har takket nei til gjenvalg til Stortinget, der hun har vært valgt inn fra Finnmark siden 2009. Arkivfoto: Magnus Knutsen Bjørke
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Helga Pedersen (Ap) vil på Sametinget

Tidligere Ap-nestleder og fiskeriminister Helga Pedersen ønsker å fortsette i politikken på Sametinget og åpner for å ta kampen om å bli sametingspresident.

Pedersen har gitt nominasjonskomiteen grønt lys for å stå på førsteplassen på Arbeiderpartiets liste i Østre valgkrets til neste sametingsvalg, melder iFinnmark.

Pedersen har takket nei til gjenvalg til Stortinget, der hun har vært valgt inn fra Finnmark siden 2009.

Til avisen sier hun at det er hyggelig å bli nevnt som presidentkandidat, men at det viktigste for henne er å gjøre en jobb for det samiske «uansett verv jeg måtte få etter sametingsvalget».

Nominasjonsmøtet i Østre valgkrets holdes 30. september, mens nominasjonsmøte som velger president- og visepresidentkandidat holdes 19. – 20. november. Østre valgkrets består av kommunene Sør-Varanger, Nesseby, Vadsø, Vardø, Båtsfjord, Tana, Berlevåg, Lebesby og Gamvik.

(©NTB)