Ordfører i Halden Thor Edquist (H) får oppmerksomhet når han nå sier opp abonnementet på lokalavisa Halden Arbeiderblad. Arkivfoto
Ordfører i Halden Thor Edquist (H) får oppmerksomhet når han nå sier opp abonnementet på lokalavisa Halden Arbeiderblad. Arkivfoto
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Ordfører i strid med lokalavisa

Ordføreren i Halden sier opp abonnementet på lokalavisa for å verne familien fra all kritikken. Avisredaktøren mener ordføreren er for dårlig på å ta kritikk.

– Jeg har et stort ansvar som ordfører, men jeg har et like stort ansvar som familiefar. Det er på grunn av sistnevnte jeg har sagt opp HA, sier Edquist til NRK Østfold.

Edquist har vært ordfører i kommunen siden 2011, men er nå kandidat til stortingslista for Østfold Høyre neste høst. Halden har Norges største oppsamlete driftsunderskudd målt i kroner, men gikk også med et lite pluss i driften i fjor. 

Lokalavisa har blant annet kritisert ordføreren for å være i Oslo og høre om statsbudsjettet i stedet for å stille på en skoledebatt lokalt. 

“Alle vet at hans neste ambisjon er å komme på Stortinget etter valget neste år. Men vi finner grunn til å minne han om at han fremdeles er ordfører i Halden”, heter det i lederartikkelen i Halden Arbeiderblad. 

– Det har vært noen saker i høst der vi har kritisert ordføreren litt, men det har overhodet ikke vært noen bred penn, svarer redaktør Hans-Petter Kjøge til NRK. Han etterlyser at Edquist kan være mer mottakelig for kritikk.

– Er det noe jeg er blitt vant til, så er det å ta imot kritikk. Det har ikke vært noe annet, svarer Edquist overfor NRK.