Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Gruppe hevder den bombetruer norske skoler på bestilling

En internasjonal hackergruppe tar på seg ansvaret for å ha ringt inn bombetrusler mot skoler i Norge. For 5 dollar tar gruppen på seg lignende oppdrag i framtiden.

I løpet av januar ble det ringt inn bombetrusler mot flere skoler i Oslo og mot den britiske skolen i Stavanger. På nettet skryter en hackergruppe av at den står bak.

«Det er vi som står bak bombetruslene på skolene i Oslo, den britiske internasjonale skolen i Norge, Paris, England og Nederland», skriver en representant for gruppen i en epost til Klassekampen.

Gruppen tilbyr seg å ringe inn bombetrusler mot skoler for fem amerikanske dollar, mens trusler mot idrettsarrangementer koster 50 dollar.

Leder for felles etterforskning i Rogaland politidistrikt, Ernst Kristian Rossebø, sier at bombetruslene etterforskes av Kripos.

– Truslene kommer fra utlandet. Det var et internasjonalt telefonnummer som ringte inn truslene. Det er naturlig å se en sammenheng mellom bombetruslene i England og Frankrike og de i Norge, i og med at de skjedde i samme tidsrom, sier han.

Representanten for gruppen som Klassekampen har snakket med, hevder den har medlemmer i flere land og at gruppens formål er «en god latter, raske penger gjennom enkel kriminalitet og å skape kaos».

(©NTB)