Illustrasjonsfoto: Colourbox.com
Illustrasjonsfoto: Colourbox.comColourbox.com
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Høyre i Nord-Trøndelag vil forby hijab på barn

Barn i grunnskolen skal forbys å bruke hijab på skolen, ønsker Høyre i Nord-Trøndelag.

Fylkeslaget holdt årsmøte i helgen. Nord-Trøndelag Høyres Kvinneforum hadde foreslått hijab-forbudet, og fikk gjennomslag, melder Adresseavisen.

Kvinneforumet mener barnehijab begrenser barn og unges frihet.

– Vi gjør dette fordi vi har lyst til å beskytte ungene. Det er jo egentlig ikke en religiøs troskledning, man kan være troende muslim uten å gå med hijab. Hijab hindrer dem i å være barn, og det hemmer dem i å være en del av det vanlige samfunnet. Vi har lyst til at jentene skal ta dette standpunktet selv, sier avtroppende leder av Høyres Kvinneforum, Hilde Melhus.

Høyrepolitiker Mahmoud Farahmand i Telemark fremmet i februar et lignende forslag til Høyres programkomité om å forby bruk av hijab i barneskolen.

– Vi må være klare over at sosial kontroll er en utfordring vi har i enkelte miljøer i dag, og den utfordringen vil ikke bli mindre i tiden som kommer, sa Farahmand da forslaget ble fremmet.

Leder av programkomiteen til Høyre, kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen, ønsker debatten velkommen.

– Dette er en stor diskusjon, som passer godt i programarbeidet. Og det reiser en del prinsipielle spørsmål som også er interessante, sa Røe Isaksen til NRK i slutten av februar. (©NTB)