Oslo tingrett mener forholdet er foreldet og gir ikke medhold til kvinnen som saksøkte Oslo kommune for manglende skolegang. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Oslo tingrett mener forholdet er foreldet og gir ikke medhold til kvinnen som saksøkte Oslo kommune for manglende skolegang. Foto: Lise Åserud / NTB scanpixLise Åserud / NTB scanpix
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Gikk glipp av ungdomsskolen – tapte i retten

Kvinnen som krevde 5 millioner i erstatning fra Oslo kommune fordi hun måtte slutte på skolen for å gjøre husarbeid hjemme som 13-åring, tapte i retten.

Oslo tingrett konkluderte med at forholdet var foreldet og har derfor frikjent kommunen. Kvinnen må betale kommunens sakskostnader på 88.000 kroner, skriver Aftenposten.

Kvinnen kom til Norge fra Pakistan på 1980-tallet. Like før hun skulle begynne på ungdomsskolen i 1988, sa faren hennes til skolen at familien skulle reise tilbake til Pakistan. Da jenta ikke kom på skolen, trodde skolen derfor at de hadde reist.

Da det senere ble klart at jenta var i Norge, sendte kommunen et brev til faren der de opplyste at tenåringen måtte få gå på skolen, men det viste seg at brevet ble sendt til feil adresse. Jenta gikk glipp av hele ungdomsskolen.

(©NTB)