Tysfjord. Foto: Lisa Rypeng
Tysfjord. Foto: Lisa Rypeng
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Åtte ukers elevstreik nærmest over

Åtte ukers elevstreik i Tysfjord går mot slutten etter at flertallet i kommunestyret påla administrasjonen å gjenåpne ungdomstrinnet på nærskolen til elevene.

Fem elever i Tysfjord har siden skolestart i høst blitt holdt hjemme fra skolen med hjemmeundervisning. Årsaken er at kommunen midlertidig la ned ungdomstrinnet ved Storjord Oppvekstsenter, begrunnet med lærermangel.

I forrige uke skrev 10 av 17 kommunestyrerepresentanter brev til ordføreren med krav om at ungdomstrinnet måtte gjenåpnes umiddelbart. De viste til uttalelser fra rektor om at skolen nå hadde en forsvarlig bemanning.

Nå opplyser oppvekst- og utdanningssjef Gunnar Solstrøm i Tysfjord overfor NRK.no at undervisningen på ungdomstrinnet kan være i gang igjen onsdag – hvis formelle avtaler da er på plass.

Far og Sp-politiker Øyvind Johansen er glad for at skolekonflikten nå ser ut til å løse seg.

– Det var på høy tid. Hjemmeundervisningen har vært god, men det er ikke en optimal løsning. Unger har behov for å være på skolen, sier han til NRK.no.

Johansen sier han nå har stor tro på at ungdomstrinnet på Storjord nå er sikret.

Ordfører Tor Asgeir Johansen (Ap) håper også at skolekonflikten nå er over.

– Denne situasjonen har tatt mye tid for administrasjonen. Nå håper jeg vi får arbeidsro slik at vi kan gjøre andre ting, sier han.