Blomster er satt ned ved Wilds Minne skole der 14 år gamle Jakob Abdullahi Hassan og Tone Ilebekk (48) ble drept. En ungdomsskoleelev har tilstått drapene. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
Blomster er satt ned ved Wilds Minne skole der 14 år gamle Jakob Abdullahi Hassan og Tone Ilebekk (48) ble drept. En ungdomsskoleelev har tilstått drapene. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpixTor Erik Schrøder / NTB scanpix
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Elever ved flere skoler i Kristiansand berørt av drapet

Kristiansand kommune setter inn tiltak på ungdomsskolen der den dobbeltdrapssiktede 15-åringen er elev.

15-åringen som har tilstått dobbeltdrapet i Kristiansand mandag ettermiddag, var elev ved Karuss skole, opplyser kommunen.

– Skolen der gutten er elev, er varslet og har satt i gang sitt apparat med tanke på oppfølging av ansatte, elever og foreldre. Skolen får også hjelp av kommunens kriseteam, opplyser Kristiansand kommune.

15-åringen var ikke elev ved samme skole som det 14 år gamle drapsofferet Jakob Abdullahi Hassan gikk på.

Politiet har opplyst at de to tenåringsguttene tilhørte samme omgangskrets, men har ikke villet si noe om de tilhørte et bestemt miljø. Politiet opplyste på en pressekonferanse onsdag morgen at det ikke var registrert noen saker hos politiet som gjelder den nå dobbeltdrapssiktede 15-åringen.

Snakk med ungdommen

Drapsofferet Jakob Abdullahi Hassan gikk ved Fiskå skole. Skolen fikk besøk av kommunens kriseteam tirsdag.

Skolegården ved Wilds Minne skole, der drapet skjedde mandag, var tirsdag avsperret på grunn av politiarbeid. Elevene ved denne skolen hadde undervisning også tirsdag, men ikke på skolens område. Elevene ble blant annet sendt på kino.

Ved begge disse skolene går undervisningen som normalt fra onsdag.

Oppvekstdirektør Arild Rekve i kommunen oppfordrer foreldre og andre voksne i Kristiansand til å være ekstra tilgjengelige og lyttende overfor barn og ungdom i tiden fremover.

– Mange er berørt, og mange barn får mye informasjon gjennom mediene. Det er viktig å ta seg tid til å snakke sammen og lytte til barna og hva de er opptatt av, oppfordrer han.

Ordføreren lettet

Dobbeltdrapet i byen ble tema under formannskapsmøtet i Kristiansand onsdag morgen.

– Jeg vil gi uttrykk for lettelse rundt at en har tilstått. Det er full beredskap i kriseteam, og det jobbes systematisk i flere ledd. Nå er det tre familier som er rammet, sier ordfører i Kristiansand, Harald Furre, ifølge Fædrelandsvennen.

(©NTB)