Forslag om ekstra fysisk aktivitet i skolen fikk ikke flertall

Skole. Med KrF og MDG på laget ville de rødgrønne sikre en time fysisk aktivitet i skolen hver dag, men Venstre og regjeringspartiene sa nei.
Illustrasjonsfoto: Thomas Brun / NTB scanpix

Helsekomiteen på Stortinget avga mandag sin innstilling til forslaget, som altså Ap, SV, Sp, KrF og MDG står bak. De ville gi regjeringen ordre om å finne ut hvordan skoledagen kan organiseres for å sikre en time fysisk aktivitet hver dag.

En samlet komité gikk i stedet inn for å be regjeringen fremme en ny handlingsplan for fysisk aktivitet ikke bare i skolen, men også i barnehager, på arbeidsplasser, i eldreomsorgen og flere andre samfunnsområder.

(©NTB)

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!