74 prosent mener SFO bør bli gratis

Skole. Skolefritidsordningen (SFO) bør bli gratis, mener over 70 prosent av respondentene i en ny undersøkelse, ifølge Dagsavisen.
Flere barn starter i disse dager på SFO etter sommerferien, men tilbudet som møter barna, er svært varierende. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

I spørreundersøkelsen, som er utført av Sentio Research Norge, er 1.000 personer spurt om sin mening om skolefritidsordningen. 74 prosent av respondentene mener at SFO bør bli gratis.

Leder i Fagforbundet, Mette Nord, er svært glad for det hun kaller «overraskende sterk støtte» til gratis SFO.

– Folk opplever at skolefritidsordningen er en del av skolen, og de vil at fellesskolen skal være gratis. Vi vil ha klasseskillene ut av skolen, og derfor må skolefritidsordningen bli gratis, sier hun til Dagsavisen.

I dag varierer tilbudet og pris for skolefritidsordning fra kommune til kommune. Det er store forskjeller – fra gratis SFO, til opp mot 4.000 kroner i måneden. Det finnes ingen maksimalpris for SFO, nasjonal rabattordning eller nasjonale krav til hvordan tilbudet skal organiseres.

Oslo er en av kommunene som har jobbet for å gjøre SFO gratis. I dag er det gratis aktivitetsskole i Oslo, som tilsvarer SFO, fra 1. til 4. klasse i åtte av 15 Oslo-bydeler.

(©NTB)

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.