MDG får sin første ordfører

Kommunevalget 2019. Forhandlingene i Vardø er unnagjort, og Sp, Høyre, SV og MDG er enige om et samarbeid. Ordførerkjedet går til MDG, som får sin første ordfører noensinne.
Ørjan Jensen (MDG) blir ordfører i Vardø: Skjermdump: Vardø MDG

Miljøpartiet De Grønne (MDG) endte opp som Vardøs nest største parti. Partiet fikk 23,2 prosent av stemmene – en økning på hele 10,7 prosentpoeng fra forrige lokalvalg, skriver NRK.

Senterpartiet gjorde et kjempevalg og endte opp med 20,6 prosent av stemmene, mens SV også styrket seg. I en koalisjon med Høyre danker de dermed ut Arbeiderpartiet, som gikk tilbake med 13,1 prosentpoeng til 40,5 prosent.

I Norges østligste by er det Ørjan Jensen som blir historisk, som den første ordføreren fra MDG. Christine Nilssen fra Høyre blir kommunens varaordfører.

– Jeg føler meg overveldet og ekstremt beæret over å bli tiltrodd den veldig vanskelige og krevende rollen som kommunens ordfører de neste fire år, skriver Jensen på sin egen facebookside.

Jensen overtar ordførervervet fra ingen ringere enn sin bror, Robert Jensen (Ap).

– Ordførervervet er en milepæl for MDG, sier nasjonal talsperson for MDG, Une Bastholm, som mener Vardø vil merke en mer klimabevisst og grønn politikk.

– Jeg er utrolig stolt og veldig imponert over Ørjan og MDG i Vardø, sier hun.

(©NTB)

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.