Tysfjord er den kommunen i landet med størst oppsamlet underskudd. Nye regnskapstall viser også at driftsmarginen i fjor var enda dårligere enn hva de foreløpige Kostra-tallene fra Statistisk sentralbyrå fortalte i mars. Arkivfoto: Lisa Rypeng
Tysfjord er den kommunen i landet med størst oppsamlet underskudd. Nye regnskapstall viser også at driftsmarginen i fjor var enda dårligere enn hva de foreløpige Kostra-tallene fra Statistisk sentralbyrå fortalte i mars. Arkivfoto: Lisa RypengFoto: Lisa Rypeng
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Dårligere resultat for de tregeste

Kommunene som ikke rakk å levere regnskapene i tide, drev dårligere enn resten, viser de endelige Kostra-tallene som nå er klare. I nesten 200  kommuner er resultatet korrigert fra mars til juni. Sjekk din kommunes resultat her.

Allerede i mars var det klart at Kommune-Norge samlet fikk et netto driftsresultat på 4 prosent. Det er ikke endret, selv om nå alle kommuner er med i de endelige tallene.

Blant de 16 kommunene som ikke rakk den opprinnelige regnskapsfristen, står det imidlertid langt dårligere til. Hele fem av dem drev med underskudd, og de fikk samlet et netto driftsresultat på 2,5 prosent - langt under landet for øvrig. Samlet i Kommune-Norge var det i fjor bare 21 kommuner som gikk med driftsunderskudd.