Fylkestinget i Innlandet vedtok onsdag å legge ned seks skoler og skolesteder.

Fylkestinget i Innlandet vedtok planlagte kutt – legger ned to skoler og  fire skolesteder

Et flertall i fylkestinget i Innlandet vedtok onsdag som ventet planen om å legge ned to skoler og fire skolesteder i fylket.

Publisert Sist oppdatert

Innstillingen fra fylkesutvalget fikk som ventet flertall mot to andre forslag.

Det innebærer nedleggelse av to skoler og fire skolesteder i Innlandet til tross for massive protester og demonstrasjoner fra de berørte bygdene.

Ap, Høyre og MDG oppnådde flertall med totalt 30 stemmer for nedleggelse.  De øvrige 27 representantene stemte imot, deriblant Sp, Frp, SV, Pp, R, V, INP og KrF.

Mehl: Sørgelig

Justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) mener vedtaket om å legge ned skoler og skolesteder i Innlandet vil ødelegge for generasjoner fremover. Hun var valgt inn for Hedmark Sp i stortingsperioden 2017-2021.

– Dette er bare sørgelig, og ødelegger for generasjoner fremover. Innlandet Arbeiderparti og Høyre forbedrer ikke skolen, de fjerner den helt for mange elever, sier Mehl, som har engasjert seg sterkt i skolenedleggingssaken.

– Ungdom tvinges til å flytte når de er 15–16 eller bruke opptil fire timer i buss hver dag. Det ødelegger for fritidstilbud, frivillighet og næringslivet. Store og små bedrifter mister mye av grunnlaget for virksomheten sin, noe streikene i går viste med all tydelighet, fortsetter justisministeren, som selv har gått på en av skolene som nå skal legges ned.

Nyholt: En mørk dag

Også Rødt-politiker Hege Bae Nyholt, som leder utdanningskomiteen på Stortinget, reagerer på vedtaket.

– I dag er en mørk dag. Skolen er livsnerven i mange lokalsamfunn, og nå er den kuttet. Dette er første steget i å avvikle distriktene. Her burde statsråden grepet inn og sikret ungenes viktigste institusjon. Å bare skylde på fylkene er ansvarsfraskrivelse fra hele Norges skolesjef, sier Bae Nyholt og fortsetter:

– Vi gir oss ikke. Dette handler om framtida til flere tusen unger. Slik jeg kan se det, er ikke barns beste lagt til grunn her.

Powered by Labrador CMS