Dag Willien Eriksen ble torsdag oppsagt fra stillingen som kommunedirektør i Kragerø.

Kommunedirektøren i Kragerø har fått sparken

Dag Willien Eriksen og kommunestyret kom ikke til enighet om sluttavtale. Nå har Eriksen blitt oppsagt.

Publisert

Oppsigelsen skjedde i et ekstraordinært kommunestyremøte torsdag kveld. Dag Willien Eriksen og hans advokat Jostein Nordbø fikk anledning til å framføre sitt syn, før kommunestyret vedtok oppsigelse.

– Arbeidsgiverutvalget har forsøkt å framforhandle en sluttavtale. Partene sto for langt fra hverandre til at vi lykkes med det. Etter en enstemmig anbefaling fra arbeidsgiverutvalget valgte kommunestyret å gå til oppsigelse, sier ordfører Charlotte Therkelsen (R) i Kragerø.

Ett kommunestyremedlem valgte å stemme blankt.

– Han er skuffet. Han opplever at han har gjort en god jobb for kommunen, sier advokat Jostein Nordbø.

– Burde funnet løsning

Nordbø bekrefter at begge parter har kommet med tilbud om sluttavtale. Han sier at hans oppfordring til kommunestyret om å velge dialog foran oppsigelse, ikke ble fulgt. 

– Nå er det ikke så uvanlig med kommunedirektøravganger. Da er det gjerne slik at man forsøker å komme til minnelige løsninger. Hvis politikerne hadde vært villige til å legge seg på det nivået som er vanlig i slike tilfeller, ville saken vært løst, sier Nordbø.

Advokaten sier at han og Eriksen nå må sette seg ned i ro og fred og bli enige om veien videre. 

– Det er litt for tidlig å si hva det blir. Søksmål er et av virkemidlene som ligger i arbeidsmiljøloven, sier Nordbø.

Seks måneders oppsigelse

I Eriksens arbeidsavtale står det at han har seks måneders oppsigelsestid. Formell fratreden vil derfor være 15. mars. Torsdag ga kommunestyret kommunens advokat fullmakt til å begjære fratreden om nødvendig. Fullmakten omfatter også mulige tiltak for å nekte Eriksen å utføre arbeid i oppsigelsestiden.

Eriksen har vært sykemeldt siden 15. august. Kommunalsjefen for oppvekst, Marianne Stærk Gurrich, er konstituert i hans fravær.

Therkelsen sier at oppsigelsen kom som resultat av en helhetsvurdering.

– Det er en kombinasjon av flere faktorer, sier Therkelsen.

Powered by Labrador CMS