Tidligere kommuneoverlege Arne Bye er tiltalt for å ha skaffet seg seksuell omgang ved misbruk av sin stilling som lege for samtlige av de 96 fornærmede i tiltalen.

Nye avhør med Frosta-legen planlagt neste uke

Det vil bli gjennomført nye avhør med den voldtektstiltalte tidligere kommuneoverlegen i Frosta neste uke.

Publisert Sist oppdatert

Det bekrefter statsadvokat Eli Nessimo overfor NRK.

Tirsdag ble det tatt ut tiltale mot tidligere lege Arne Bye i Frosta kommune i Trøndelag. Den tidligere kommuneoverlegen er tiltalt for å ha skaffet seg seksuell omgang ved misbruk av sin stilling som lege for samtlige av de 96 fornærmede i tiltalen. For 88 av dem er han i tillegg tiltalt for voldtekt.

Politiet var ferdig med etterforskningen i juni og oversendte da saken til Trøndelag statsadvokatembeter.

Hendelsene Bye er tiltalt for, strekker seg fra 2004 til 2022. Alle handlingene som omfattes av tiltalen skal ha skjedd i forbindelse med medisinske undersøkelser, ifølge tiltalen.

Den tidligere kommunelegens forsvarer uttalte tirsdag i en pressemelding at spørsmålet om erkjennelse av straffskyld for deler av tiltalen vil være tema i kommende politiavhør.

– Vår klient er innforstått med at tiltalen er svært alvorlig og meget omfattende. Saken har over tid vært en betydelig belastning for vår klient, de fornærmede og deres omgivelser. Vi finner grunn til å understreke at det ikke foreligger dom i saken og at tiltalte skal anses som uskyldig inntil retten eventuelt finner det motsatt bevist, uttaler advokat Erlend Hjulstad Nilsen i meldingen.

Derfor identifiserer Kommunal Rapport Arne Bye

Tidligere kommuneoverlege og fastlege Arne Bye er tiltalt for kriminelle handlinger mot 96 kvinner. Han er tiltalt for voldtekt mot 88 av dem. 

Ved identifisering i kriminalsaker, må mediene veie offentlighetens informasjonsbehov opp mot belastningen det vil ha for den som omtales. Identifisering i denne saken vil være til belastning både for Arne Bye og for hans pårørende.

Arne Bye har vært fastlege og kommuneoverlege i Frosta kommune i en årrekke.

Forholdene han er tiltalt for, skal ha skjedd i kraft av stillingen som en betrodd lege. Tiltalen beskriver svært alvorlige forhold, og de skal ha pågått over lang tid. Som kommuneoverlege har Bye hatt betydelig innflytelse og nytt stor tillit blant Frostas innbyggere. Konsekvensene for lokalsamfunnet er store.

Han har ikke erkjent straffskyld.

Kommunal Rapport vurderer at alvorlighetsgraden, omfanget og maktforholdet i saken, tilsier at identifisering av tiltalte er riktig.

Powered by Labrador CMS