Tidligere Høyre-ordfører i Stavanger Sissel Knutsen Hegdal blir nå etterforsket av politiet i saken hvor hun er mistenkt for å ha misbrukt partiets midler til privat bruk.

Politiet åpner etterforskning mot tidligere Stavanger-ordfører

Politiet åpner en begrenset etterforskning mot Stavangers tidligere ordfører Sissel Knutsen Hegdal. Hun nekter straffskyld og skal avhøres snarest mulig.

Publisert Sist oppdatert

De har besluttet å åpne etterforskning mot Hegdal i fire av de ni forholdene som Høyre har oversendt til politiet.

– Politiet har gått gjennom hver enkelt disposisjon, og kommet til at det for flere av postene ikke er rimelig grunn til å iverksette etterforskning, fordi disposisjonene vurderes å være disposisjoner politiet mener det er grunn til å være tilbakeholdne med å kontrollere, sier politiadvokat Rune Gjertsen i Sørvest politidistrikt i en pressemelding.

Sissel Knutsen Hegdal trakk seg nylig som Høyre-ordfører i Stavanger etter at det ble kjent at hun skal ha misbrukt partimidler til privat bruk. Det skulle være snakk om til sammen over 50.000 kroner.

Nekter straffskyld

Hun nekter straffskyld i saken, opplyser hennes advokat Halvard Helle.

– Jeg ser fram til å forklare meg for politiet, og møter ved første anledning. Jo før, jo heller. Mitt mål er å opplyse saken og å bistå politiet slik at de kan ta en rask avgjørelse, sier Hegdal til Stavanger Aftenblad.

Høyres generalsekretær Tom Erlend Skaug sier at dette er en trist og alvorlig sak som partiet gjerne skulle vært foruten.

– På bakgrunn av de opplysningene Høyres Hovedorganisasjon satt på i saken, valgte vi å oversende det vi hadde av dokumenter i denne saken til politiet, slik at de kunne gjøre en vurdering av om dette var noe å se nærmere på. Vi tar til etterretning at det har de valgt å gjøre, sier Skaug.

– Trygghet at det etterforskes

Forsvarer Helle sier at politiet har sagt de vil se nærmere på regningene etter to middager som ble avholdt henholdsvis lørdag før kommunevalget i fjor og på selve valgkvelden, sier Helle.

– I tillegg skal politiet se nærmere på forholdene rundt et kontantuttak på kroner 5000 og en gave på kroner 3900. Beløpene utgjør samlet kroner 20.400, sier Helle.

Han understreker at hun ikke bevisst disponerte over midler til skade for partiet. Eventuelle feilvurderinger eller forglemmelser er ikke underslag, understreker han og legger til at de aktuelle beløpene ble tilbakebetalt i januar og i juni i år.

– Selv om det er vår oppfatning at dette ikke er en sak for politiet, gir det allikevel en trygghet at forholdene nå etterforskes. Dette gir, slik saken står nå, ordføreren god rettssikkerhet og bidra til ryddige avklaringer. Jeg regner med at saken blir påtaleavgjort fra politiets side ganske snart etter at avhøret er gjennomført og legger for egen del til grunn at saken blir henlagt, sier Helle.

Meldte seg ut av partiet

Hegdal sa tidligere i september at hun ville gå av som ordfører som umiddelbar virkning. Høyre-leder Erna Solberg sa at avgjørelsen om å gå av var klok, men takket henne samtidig for innsatsen.

En drøy uke senere blusset saken opp igjen da det kom fram at Hegdal ikke hadde søkt om fritak fra ordførervervet.

– Jeg har nylig hørt et råd Erna Solberg ga under en debatt under oljemessen, og det var at man ikke bør ta avgjørende beslutninger når det stormer som verst, sa hun.

I forrige uke varslet hun at hun ville søke fritak fra ordførervervet. Det ble også kjent at hun hadde meldt seg ut av Høyre.

Det er ikke kjent hvem som erstatter henne som ordfører. Bystyregruppen har varslet at de håper å få på plass en ordførerkandidat før 14. oktober.

Powered by Labrador CMS