Stavanger kommune holder igjen vel 15 prosent av partistøtten til Stavanger Høyre etter kritikk i revisorrapport for 2023. Her ved Stavanger rådhus.

Stavanger kommune holder tilbake 700.000 kroner til Stavanger Høyre

Stavanger Høyres bystyregruppe får sterk kritikk i revisorrapporten for 2023. Kommunen holder nå tilbake 700.000 kroner.

Publisert

Det melder Stavanger Aftenblad.

«Ved revisjonen er det avdekket at selskapets etterlevelse av vedtatte retningslinjer på flere områder har vært mangelfull.», står det blant annet i revisorrapporten fra selskapet Abacus.

– Vi har holdt tilbake en del av midlene til bystyregruppen, inntil vi har fått en avklaring på en del punkter, sier leder for politisk sekretariat i Stavanger kommune.

Beløpet som holdes tilbake, er 700.000 kroner, noe som tilsvarer om lag 15 prosent av den totale støtten partiet skal ha fra kommunen.

Fungerende leder for Høyres bystyregruppe, Hilde Karlsen, sier at bystyregruppen ikke har noen plikt til å følge bokføringsloven.

– Det betyr ikke at vi ikke skal gjøre det. I retningslinjene til Stavanger kommune heter det at vi skal ha regnskap med godkjent revisorberetning og det har vi. De punktene revisor påpeker har vi tatt tak og justert våre interne rutiner. Vi skal selvsagt følge bokføringslinjene framover, sier hun.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS