Sørvest politidistrikt undersøker nå om det er grunnlag for å etterforske Sissel Knutsen Hegdals bruk av partimidler.

Politiet har opprettet sak mot Sissel Knutsen Hegdal i Stavanger

Politiet oppretter sak for å finne ut om det er grunnlag for å etterforske mot Stavanger-ordfører Sissel Knutsen Hegdal (H) for privat bruk av partimidler.

Publisert Sist oppdatert

– Politiet har i dag mottatt dokumenter vedrørende Sissel Knutsen Hegdal fra Høyre og har på bakgrunn av det opprettet sak, sier politiadvokat Rune Gjertsen i Sørvest politidistrikt i en pressemelding.

Onsdag ble det kjent at Hegdal ønsker å trekke seg etter å ha erkjent å ha brukt partimidler til privat bruk. Hun har vært ordfører i Stavanger siden oktober 2023.

Det er partiet selv som har sendt over det det har av relevante dokumenter, i forbindelse med at Hegdal har brukt penger fra Stavanger Høyres bystyregruppes midler til private formål.

– Politiet vil nå gå gjennom dokumentene for å se om det er rimelig grunn til å igangsette etterforskning, sier Gjertsen.

Partiet sentralt sendte altså ordfører-saken til politiet, til tross for et enstemmig vedtak i Stavanger Høyres bystyregruppe om ikke å gjøre det.

Trosset fylkeslaget

– Høyre har ikke kompetanse til å gjøre en strafferettslig vurdering av dette. Det er det bare politiet som kan gjøre. Derfor velger Høyres hovedorganisasjon nå på eget initiativ å oversende det vi har av dokumenter i denne saken til politiet slik at de kan gjøre en vurdering, sa Høyres generalsekretær Tom Erlend Skaug i en pressemelding onsdag.

Gruppenestleder Hilde Karlsen i Stavanger Høyre bekrefter overfor VG at bystyregruppa ikke ønsker å gå til politiet med saken.

– Sissel har gjort feil, og det er dessverre menneskelig å gjøre feil. I denne saken har Sissel gjort opp for seg økonomisk og da har Stavanger Bystyregruppe ansett at vi er ferdig med saken, sier Karlsen.

Stavanger Høyre kommer heller ikke til å granske bystyrets konto tilbake i tid.

– Tidligere regnskap er godkjent av revisor og bystyregruppen, og vi kommer derfor ikke til å gå tilbake i tid, skriver hun i en epost til VG.

Fortsatt tillit

Pengeforbruket utgjorde til sammen 51.148 kroner, penger som ifølge Høyre nå er tilbakebetalt.

Misbruket av partimidler dukket opp i en intern gjennomgang av regnskapet for 2023 som ble gjort i vår. Blant annet har Hegdal brukt Stavanger Høyres midler på en familiemiddag, festivalpass og flybilletter.

Høyre-leder Erna Solberg sa onsdag at det var klokt av Hegdal å trekke seg. Bystyregruppa i Stavanger Høyre er imidlertid ikke enig i dette.

– Det var derfor vi hadde håpet at vi kunne fortsette. Men vi registrerer at Sissel syntes det ble tungt å stå i. Og hun valgte å trekke seg, sa Karlsen til NRK.

Karlsen understreket at de fortsatt har stor tillit til Hegdal.

Powered by Labrador CMS