Ordfører i Stavanger Sissel Knutsen Hegdal ønsker å gå av etter at det ble kjent at hun har brukt partimidler til privat bruk.

Stavanger Høyre er uenig i at ordføreren må trekke seg

Erna Solberg kalte Stavanger-ordfører Sissel Knutsen Hegdals (H) avgjørelse om å trekke seg for en klok beslutning. Stavanger Høyre er ikke enig.

Publisert

– Bystyregruppa er uenig i at hun måtte trekke seg. Det var derfor vi hadde håpet at vi kunne fortsette. Men vi registrerer at Sissel syntes det ble tungt å stå i. Og hun valgte å trekke seg, sier gruppeleder Hilde Karlsen i Stavanger Høyre til NRK.

Formelt må Hegdal søke kommunestyret om fritak fra vervet.

Karlsen understreker at de har stor tillit til Hegdal og mener hun har gjort en kjempejobb som ordfører. Hun mener Hegdal kunne fortsatt til tross for det som er avdekket, selv om partiet sentralt har anbefalt å anmelde henne til politiet.

– Bystyregruppen har enstemmig vedtatt at dette er et forhold mellom Stavanger Høyres bystyregruppe og Sissel. Det er gjort opp, og det er tilbakebetalt. Og da har vi ansett den saken som ute av verden, sier Karlsen

Onsdag ettermiddag ble det kjent at Stavangers ordfører Sissel Knutsen Hegdal (H) ønsker å gå av på dagen etter at det ble kjent at hun har brukt partimidler til privat bruk. Pengeforbruket utgjorde til sammen 51.148 kroner.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS