Porsgrunn-rådmann Rose-Marie Christiansen er for tiden i permisjon etter at hun inngikk en sluttavtale i april. Nå skal bystyret avgjøre om hun får penger til mentor .

Rådmann i permisjon ber om 70.000 kroner til mentorstøtte

I vår inngikk rådmannen i Porsgrunn en sluttavtale som innebærer ett års permisjon og deretter jobb fra hjemmekontor. Nå skal bystyret avgjøre om rådmannen skal få mentorstøtte.

Publisert Sist oppdatert

– Sluttavtalen min fastslår at arbeidskontrakten min gjelder ut 2026. Av arbeidskontrakten min fremgår det at jeg har rett på mentor. Jeg skjønner derfor ikke hvorfor saken må opp i bystyret, sier Rose-Marie Christiansen til Kommunal Rapport.

Ber om 70.000

Før jul i fjor kontaktet ledergruppa i Porsgrunn ordføreren og rettet kritikk og mistillit mot rådmann Rose-Marie Christiansen. Mistilliten skal ha kommet etter en periode med intern uro i toppledelsen. Saken endte med at kommunen inngikk en sluttavtale med rådmannen i april.

Torsdag denne uka skal bystyret i Porsgrunn ta stilling til om Christiansen skal få dekket kostnader til mentorstøtte.

«Tidligere rådmann, Rose-Marie Christiansen, har bedt om å få dekket kostnader til mentorordning pålydende kroner 70.000 for året 2025, samt at ordningen skal vedvare fram til sluttdato satt i sluttavtalen. Det er derfor behov for avklaring om punktene i sluttavtalen», står det i saksfremlegget til bystyret.

Viser til arbeidsavtalen

I henhold til fratredelsesavtalen partene inngikk, skal rådmannen ut i permisjon fram til 1. juli 2025. Deretter skal hun arbeide et år fra hjemmekontor som spesialrådgiver før arbeidsforholdet avsluttes 31. mai 2026. 

I sluttavtalen står det blant annet følgende:

«I permisjonstiden mottar Christiansen lønn og andre ytelser etter arbeidsavtalen».

– Ingen avtale

I arbeidsavtalen står det at kommunen dekker kostnader til mentorordning etter avtale med ordfører. Ordfører Janicke Andreassen (Ap) peker på at det ikke foreligger en avtale med ordfører.

– I og med at en slik avtale ikke foreligger, er det naturlig at bystyret som arbeidsgiver tar stilling til om hvorvidt dette punktet er gjeldende nå som det er innvilget studiepermisjon og endret stilling fra og med neste år, sier ordføreren.

Ber om avklaring

I sin innstilling til bystyret ber ordføreren om at de folkevalgte tar stilling til om punktene «Andre vilkår» i arbeidsavtalen til Christiansen skal anses som fortsatt gjeldende etter at partene inngikk en sluttavtale i vår.

«Det er derfor behov for en avklaring om punktene i sluttavtalen», står det i saksframlegget til torsdagens møte.

Powered by Labrador CMS