Bystyregruppen i Stavanger Høyre vil ikke at Sissel Knutsen Hegdal skal fortsette som ordfører.

Stavanger-ordføreren har meldt seg ut av Høyre

Stavanger-ordfører Sissel Knutsen Hegdal har meldt seg ut av Høyre, opplyser hennes rådgiver sent torsdag kveld. Det skjer etter et krisemøte samme dag.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg kan bekrefte at Sissel Knutsen Hegdal i dag har meldt seg ut av Høyre, sier Trond Birkedal, Hegdals rådgiver og daglig leder i kommunikasjonsbyrået Worsøe, til Stavanger Aftenbladet.

Utmeldelsen kom etter et krisemøte i Stavanger Høyre torsdag, der en enstemmig bystyregruppe vedtok at de ikke ønsket Knutsen Hegdal tilbake som ordfører og ville starte arbeidet med å finne en ny ordførerkandidat.

Hegdal deltok selv på møtet.

– Starter arbeid med å finne ny kandidat

– Sissel fortalte oss i forrige uke at hun går av som ordfører. En enstemmig bystyregruppe mener at det var en riktig beslutning. Det er viktig at vi nå får en avklaring på når vi får en fritakssøknad. Vi vil takke Sissel for den innsatsen hun har lagt ned over mange år for partiet og for jobben hun har gjort som ordfører, sa fungerende gruppeleder Hilde Karlsen i en pressemelding torsdag kveld.

Karlsen opplyste videre at bystyregruppen nå starter arbeidet med å finne en ny ordførerkandidat, og at de i samarbeid med Stavanger Høyre vil sette ned en nominasjonskomité.

Målet er å få på plass en ordførerkandidat før 14. oktober.

– Det viktigste fremover er å skape forutsigbarhet for partiet og byens innbyggere. Politikken og plattformen med fellespartiene står fast, og sammen skal vi styre Stavanger på en god måte, avsluttet Karlsen.

Ennå ikke søkt fritak fra vervet

Stavanger-ordføreren varslet i forrige uke at hun ville trekke seg med umiddelbar virkning etter det ble kjent at hun i valgkampen i 2023 hadde benyttet seg av partimidler til privat bruk.

Pengeforbruket utgjorde over 50.000 kroner, penger som ifølge Høyre nå er tilbakebetalt. Blant annet brukte Hegdal Stavanger Høyres midler på en familiemiddag, festivalpass og flybilletter.

Politiet opprettet sak på forholdet etter at Høyre sentralt sendte saken til dem. 23.00-tiden torsdag ble det bekreftet at hun hadde meldt seg ut av Høyre.

– Skal ikke legge skjul på at vi har vært uenige

Onsdag ble det kjent at Hegdal ennå ikke hadde søkt om fritak fra ordførervervet.

Overfor pressen i Stavanger bekrefter Karlsen etter krisemøtet at Hegdal fremdeles er ordfører, men at hun forventer at det kommer en fritakssøknad ganske snart.

Hun innrømmet samtidig at Stavanger Høyre har vært uenige med Høyre sentralt i denne saken.

– Vi skal ikke legge skjul på at vi har vært uenig om enkelte ting med Høyre sentralt. Vi har for eksempel ikke villet politianmelde henne, sa hun ifølge Stavanger Aftenblad.

Powered by Labrador CMS