En gangs bruk
Stavanger-ordfører Sissel Knutsen Hegdal bekrefter at hun fratrer vervet sitt.

Stavanger-ordføreren sender  fritakssøknad i dag

Stavanger-ordfører Sissel Knutsen Hegdal søker om fritak fra ordførervervet.

Publisert Sist oppdatert

– For å bidra til å gjenopprette ro, og for å gi de folkevalgte tid til å fokusere på den svært viktige oppgaven med å styre byen, vil jeg i dag sende inn søknad om fritak fra vervet som ordfører, sier hun til NTB fredag ettermiddag.

Hegdal skriver i en pressemelding formidlet gjennom hennes kommunikasjonsrådgiver Trond Birkedal at det har vært en svært tung uke i stavangerpolitikken, og at hun beklager til kommunens innbyggere for uroen som har vært.

– Beslutningen jeg tok onsdag forrige uke om å trekke meg som ordfører, var for å unngå at en intern konflikt i Høyre skulle påvirke den viktige jobben til det beste for innbyggerne, skriver Hegdal.

Stavanger-ordføreren sa forrige uke at hun ville gå av etter misbruk av partimidler til privat forbruk. Høyre-leder Erna Solberg sa at avgjørelsen om å gå av var klok, men takket henne samtidig for innsatsen.

En drøy uke senere blusset saken opp igjen da det kom fram at Hegdal ikke hadde søkt om fritak fra ordførervervet. Etter et krisemøte torsdag kveld ble det klart at Stavanger-ordføreren hadde meldt seg ut av partiet, før hun fredag bekreftet at hun går av som ordfører. Det var Stavanger Aftenblad som først meldte om fritakssøknaden.

– Det er ikke med lett hjerte jeg søker fritak fra den mest meningsfylte jobben jeg har hatt i hele mitt liv. Jeg er svært lei meg for at jeg nå skuffer de som har heiet på meg og alle de som jeg har samarbeidet nært med, sier hun.

Powered by Labrador CMS