Rådmann Rose-Marie Christiansen er for tiden i permisjon, og hun trakk nylig et krav om pengestøtte til en mentorordning.

Trakk krav om mentorstøtte: – Jeg orker ikke mer

Før bystyret i Porsgrunn skulle diskutere om tidligere rådmann skulle få penger til mentorstøtte, ble kravet trukket. 

Publisert

– I min arbeidsavtale står det at kommunen skal dekke kostnader til mentorstøtte, men kommunen etterlyser skriftlige vedlegg som dokumentasjon til min arbeidsavtale. Da valgte jeg å trekke saken. Jeg orker ikke mer, sier Rose-Marie Christiansen.

Ingen avtale med ordfører

I henholdt til sluttavtalen Christiansen inngikk med Porsgrunn kommune i april, skal hun i permisjonstiden motta lønn og andre ytelser i tråd med arbeidsavtalen hun inngikk i 2021. 

I arbeidsavtalen står det at kommunen dekker kostnader til mentorordning etter avtale med ordfører. Da rådmannen nylig fremmet krav om penger til mentorstøtte, ble saken lagt fram for bystyret.

Rådmannssaken i Porsgrunn

Før jul i fjor rettet ledergruppa i Porsgrunn kritikk mot rådmann Rose-Marie Christiansen. 

I april endte saken med at kommunen inngikk sluttavtale med rådmannen. 

Partene avtalte at rådmannen skulle ha et års permisjon, deretter arbeide et år som spesialrådgiver fra hjemmekontor, før hun slutter i kommunen 31. mai 2026.

– I og med at en avtale med ordfører ikke foreligger, er det naturlig at bystyret som arbeidsgiver tar stilling til om hvorvidt dette punktet er gjeldende, nå som det er innvilget studiepermisjon og endret stilling fra og med neste år, sa ordføreren til Kommunal Rapport.

– Aldri vært et krav

Christiansen uttaler til Kommunal Rapport at hun har fått utbetalt penger til mentorstøtte de to siste årene.

– Jeg har hvert år fått utbetalt støtte til mentor, og da har det aldri vært et krav om at jeg må dokumentere at det er en egen avtale med ordføreren, sier Christiansen.

Foreslo utsettelse

Da bystyret skulle behandle kravet fra Christiansen i forrige uke, hadde den tidligere rådmannen allerede trukket kravet. Det førte til at bystyret utsatte saken.

– Vi har etter at saken ble satt på kartet, fått beskjed om at rådmannen har trukket kravet og bedt om at saken trekkes. Når saken er på sakslista, kan ikke møteleder fjerne den. Uten et krav har vi ikke en sak og heller ikke grunnlag for å realitetsbehandle saken. Jeg fremmer derfor et utsettelsesforslag, sa bystyrerepresentant Lillian Elise Esborg Bergane (Ap).

Ba om at saken trekkes

Petter Ellefsen synes det virket underlig å utsette saken.

– Jeg vil jo tro at ordfører har mulighet til å trekke en sak som ikke er reell. Skal vi utsette en sak som ikke har noe grunnlag, så blir det litt merkelig. Jeg anbefaler ordføreren å trekke saken, sa Ellefsen.

Ordfører Janicke Andreassen (Ap) var ikke enig med Ellefsen.

– I henhold til ny kommunelov så er det ikke lenger lov av ordfører å trekke en sak som er satt og annonsert på sakskartet. Ordfører har heller ikke anledning lenger å trekke saken i møtet. Det står veldig klart nå at da er det et utsettelsesforslag som må fremmes, sa ordføreren.

Utsettelsesforslaget ble deretter enstemmig vedtatt av bystyret.

Powered by Labrador CMS