Tjener godt på forsøk

Pleie og omsorg. Ordførerne i Hobøl, Lillesand, Stjørdal og Os blir gjerne med videre i forsøket, som i fjor ga dem en økonomisk gevinst på 121 millioner kroner. 
Hobøl-ordfører Olav Peder Breivik (H) er positiv til å videreføre forsøket med statlig finansiert omsorg, også når Hobøl i 2020 går inn i Indre Østfold kommune. Hobøl gikk i 2017 vel 8 millioner kroner i pluss på forsøket, mens Stjørdal stakk av med en gevinst på hele 49 millioner kroner. Foto: Magnus K. Bjørke

12 kommuner trakk seg fra forsøket før starten i 2016, hovedsaklig av økonomiske grunner. Men de fire kommunene som prøver ut forsøkets hovedmodell – statlig stykkprisfinansiering av omsorgstjenestene – går i pluss på deltakelsen i forsøket, ifølge en evalueringsrapport fra Agenda Kaupang og Proba samfunnsanalyse.

I 2017 – første hele året i forsøket – hadde Hobøl, Lillesand, Stjørdal og Os i Hordaland en økonomisk gevinst på til sammen 121 millioner kroner. Hovedårsaken er at de produserer tjenestene billigere enn det de får igjen av staten.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.