Sissel Knutsen Hegdal (H) varslet denne uka at hun ønsker å trekke seg fra vervet som ordfører i Stavanger.

Høyre har sendt dokumenter om Stavanger-ordførerens pengebruk til politiet

Høyre har torsdag formiddag sendt dokumenter om Stavanger-ordførerens bruk av partiets penger til politiet, opplyser partiet til NTB.

Publisert

Høyre opplyste onsdag at de ville sende dokumentene til politiet, og nå er dette gjort, bekrefter Høyre til NTB torsdag formiddag.

Onsdag ble det kjent at Stavangers ordfører Sissel Knutsen Hegdal (H) går av på dagen etter å ha erkjent å ha brukt partimidler til privat bruk.

– Det er en egen seksjon som jobber med økonomisaker som skal se på saken, sier kommunikasjonsrådgiver Hilde Urdal Fløysvik i Sørvest politidistrikt.

Høyre sentralt tok beslutningen

Hegdal har vært ordfører i Stavanger siden oktober 2023.

– Ettersom det er Stavanger Høyres bystyregruppes midler som er blitt brukt til private formål, anså Høyres hovedorganisasjon det som naturlig at bystyregruppen selv tok beslutningen om å oversende denne saken til politiet, sa Høyres generalsekretær Tom Erlend Skaug i en pressemelding.

– Høyre har ikke kompetanse til å gjøre en strafferettslig vurdering av dette. Det er det bare politiet som kan gjøre. Derfor velger Høyres hovedorganisasjon nå på eget initiativ å oversende det vi har av dokumenter i denne saken til politiet slik at de kan gjøre en vurdering, sa han videre.

Fortsatt tillit

Pengeforbruket utgjorde til sammen 51.148 kroner, penger som ifølge Høyre nå er tilbakebetalt. Misbruket av partimidler dukket opp i en intern gjennomgang av regnskapet for 2023 som ble gjort i vår. Blant annet har Hegdal brukt Stavanger Høyres midler på en familiemiddag, festivalpass og flybilletter.

Høyre-leder Erna Solberg sa onsdag at det var klokt av Hegdal å trekke seg. Bystyregruppa i Stavanger Høyre er imidlertid ikke enig i dette.

– Det var derfor vi hadde håpet at vi kunne fortsette. Men vi registrerer at Sissel syntes det ble tungt å stå i. Og hun valgte å trekke seg, sa gruppeleder Hilde Karlsen i Stavanger Høyre til NRK.

Karlsen understreket at de fortsatt har stor tillit til Hegdal.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS