Ordfører Hanna Sverdrup (t.v.) og kommunedirektør Siri Halvorsen har inngått en avtale som medfører at kommunedirektøren har sluttet på dagen.

Ordføreren og kommunedirektøren i Moskenes skiller lag

Forholdet mellom politisk ledelse og kommunedirektøren i Moskenes har i lang tid vært anstrengt. Nå har kommunedirektøren fratrådt med umiddelbar virkning.

Publisert

– Jeg har inngått en sluttavtale med Moskenes kommune som innebar at jeg fratrådte 17. august. Selv om jeg så gjerne skulle ha vært med og videreutvikle denne flotte kommunen, så gjorde den politiske situasjonen det umulig for meg å fortsette, sier Siri Halvorsen til Kommunal Rapport.

Hun har uttalt det samme til lofotposten.no, som først meldte om sluttavtalen.

Åpen mistillit

Fakta

Medarbeiderutvalget i Moskenes fremmet i vår kraftig kritikk mot kommunedirektøren i en medarbeidersamtale.

Kort tid senere varslet kommunedirektøren mot tre representanter i medarbeiderutvalget for brudd på kommunens etiske retningslinjer.

Varselet ble rettet mot ordfører Hanna Sverdrup, Hartvig Magnus Sverdrup (begge Moskenes Fellesliste) og Marlene Sæthre (SV).

I mai varslet kommunedirektør Siri Halvorsen mot ordføreren og to andre folkevalgte, etter at medarbeiderutvalget hadde fremmet kraftig kritikk mot henne i en medarbeidersamtale. Forholdet mellom politikk og administrasjon har i lengre tid vært anstrengt, og kommunestyrepolitiker Bjørn-Hugo Bendiksen (Moskenes Fellesliste) har fremmet åpen mistillit mot kommunedirektøren.

– Jeg har ingen tillit til at kommunedirektøren klarer å utføre denne jobben slik den må gjøres og bør gjøres, og tilliten mellom politikere og kommunedirektøren er ikke-eksisterende. Da er det bare én løsning, og det er å bytte kommunedirektør, uttalte Bendiksen til Kommunal Rapport i juli.

Gir ingen begrunnelse

I en pressemelding på kommunens nettside bekrefter ordfører Hanna Sverdrup (Moskenes Fellesliste) det klart at kommunen i løpet av helga har inngått en sluttavtale med kommunedirektøren. Noen begrunnelse for at partene har kommet fram til en slik løsning, gis ikke.

«Kommunen vil konstituere en foreløpig kommunedirektør og starte rekrutteringen av Halvorsens erstatter», står det i den korte pressemeldingen.

Ukjent sluttvederlag

I et ekstraordinært formannskapsmøte i begynnelsen av juli avviste formannskapet å dekke advokatkostnadene til Halvorsen, og etter det Kommunal Rapport erfarer er disse kostnadene på over 400.000 kroner.  Avtalen partene har inngått, gir Halvorsen et sluttvederlag, og hennes advokatkostnader skal bli dekket. 

Kommunal Rapport har krevd innsyn i sluttavtalen, men ordfører Hanna Sverdrup har foreløpig ikke svart på henvendelsen.

Formannskapet i Moskenes skulle etter planen ha et møte i morgen, men dette er nå avlyst.

Powered by Labrador CMS