Mann i koksgrå dress og blåstripete skjorte foran dus korridor innendørs. Ordfører Rune Johansen, Ringerike
Runar Johansen (H), ordfører i Ringerike, håper at kommunestyret kan ansette ny kommunedirektør 10. oktober.

Tre interne kjemper om opprykk til toppjobb i Ringerike

Totalt står det 11 på søkerlista til kommunedirektørjobben.

Publisert

I vår ga kommunedirektør Tore Isaksen beskjed om at han ønsket å gå av med pensjon ved særaldersgrensen 1. november. Han har vært kommunedirektør i Ringerike i nesten elleve år.

Tre interne søkere kjemper nå om opprykk: Roger Mathiesen, kommunalsjef for økonomi, kommuneadvokat Rune Erstad og kommunalsjef for helse og omsorg, Christine Myhre Bråthen.

— Jeg synes det ser bra ut. Det er en del gode søkere. Nå skal vi først ha et teams-møte i ansettelsesutvalget, før vi starter på intervjurunde de neste to ukene. Vi ønsker å bli ferdige med prosessen så raskt som mulig, siden Isaksen går av 1. november, sier ordfører Runar Johansen (H).

Vanligvis sitter HR-sjefen i ansettelsesutvalget, sammen med tillitsvalgte og politikere. Denne gangen gjør hun ikke det, ettersom HR-sjefen sitter i samme ledergruppe som tre av søkerne. 

— Det ble informert i ledergruppa om at de hadde søkt, så alle skulle være klar over det før søkerlista kom ut. Det er ikke uvanlig at noen på et eller annet tidspunkt søker seg oppover. Jeg tror ikke det har vært noen utfordring, sier Johansen.

Flere med topplederbakgrunn

To av søkerne har erfaring som kommunedirektører: Øivind Næss, som i dag er kommunedirektør i Måsøy. Og Finn-Arild Bystrøm, som tidligere var rådmann i Seljord, fram til han gikk med sluttavtale. Bystrøm er nå  virksomhetsleder for samfunnsutvikling og drift i Nannestad kommune.

Blant søkerne er Peter Thomas Wirthgen, som nå jobber som konsern prosjektstøtte i Mo Industripark AS. Han har bakgrunn som teknisk sjef i Hemnes og leder for plan og utvikling i Nesna.  Rigmor Emerense Håheim er kommunalsjef for plan, teknisk, miljø og samfunnsutvikling i Vestre Slidre kommune. Hun har tidligere vært kirkeverge i Sandefjord.

På søkerlista står også Gro Anita Bakketun, som i mai ble oppsagt som kommunalsjef for samfunnsplanlegging i Sør-Aurdal kommune. Bakketun anmeldte kommunen til politiet og Mattilsynet for langvarig brudd på drikkevannsforskriften.

Beenash Shahzadi er daglig leder i vei og geofag, et fylkeskommunalt oppgavefellesskap mellom Akershus, Buskerud og Østfold fylkeskommuner. Hun kom fra stillingen som seksjonsleder for vei og geofag hos Statsforvalteren i Oslo og Viken.  Christer Best Gulbrandsen har vært direktør for medborgerskap i Asker kommune siden 2022 og var før det kommunalsjef i Øvre Eiker.

Disse har søkt

  • Peter Thomas Wirthgen (56), konsern prosjektstøtte, Mo i Rana
  • Rigmor Emerense Håheim (53), kommunalsjef, Skien
  • Roger Mathiesen (50), kommunalsjef, Hønefoss
  • Christine Myhre Bråthen (50), kommunalsjef, Hønefoss
  • Rune Erstad (51), kommuneadvokat, Krokkleiva
  • Christer Best Gulbrandsen (45), direktør for medborgerskap, Vestfossen
  • Beenash Shahzadi (40), daglig leder, Oslo
  • Øivind Næss (56), kommunedirektør, Nøtterøy
  • Finn-Arild Bystrøm (50), virksomhetsleder, Åsgreina
  • Gro Anita Bakketun (47), kommunalsjef, Aurdal

Én søker har fått innvilget unntak fra kravet om offentlighet på søkerlista. Det er en kvinne.

Powered by Labrador CMS