Hemmeligholder innhold i anmeldelse av egen kommune

Leverandørdatabasen. Lenvik kommune har anmeldt egen kommune, men hemmeligholder innholdet.
Rådmann Bjørn Fredriksen i Lenvik ønsker ikke å kommentere innholdet i anmeldelsen, som skal ha blitt levert Finnsnes lensmannskontor fredag. Foto: Lisa Rypeng

Kommunestyret vedtok i mars å anmelde helsekjøpsaken i Lenvik til politiet. Bakgrunnen er Kommunal Rapports artikler og en revisjonsrapport fra KomRev Nord. Rapporten konkluderer med omfattende brudd på anbudsreglene, herunder brudd på habilitetsreglene, knyttet til en kontrakt om rusomsorg verdt cirka 15 millioner. Kommunestyret ønsket å finne ut om lovbruddene også innebærer straffbare forhold.

Nå bekrefter kontrollutvalgsleder Roger Hansen at anmeldelsen ble oversendt Finnsnes lensmannskontor fredag i forrige uke. Ifølge Folkebladet inneholder anmeldelsen nye opplysninger i saken.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Emner

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.