Jørgen Holten Jørgensen starter som kommunedirektør i Tana i oktober, etter å ha vært rådmann i Berlevåg siden 2018.

Ni søkere kjemper om hans jobb i Berlevåg

Jørgen Holten Jørgensen takket ja til toppjobb i Tana. Nå ønsker ni personer å bli heftig og begeistret i Berlevåg.

Publisert Sist oppdatert

1. oktober er Jørgen Holten Jørgensens dager som toppleder i Berlevåg omme. Da må han bestille nye visittkort som kommunedirektør i Tana, etter å ha ledet kommuneadministrasjonen i Berlevåg siden 2018.

Blant de ni som vil overta etter Jørgensen, er Kjell-Valter Sivertsen, som i dag er teknisk sjef i Berlevåg. Han har tidligere erfaring som HR-rådgiver i Nordkapp, og har også vært varaordfører for Ap i samme kommune.

— Jeg synes antallet søkere er bra. Det er synd at det ikke er noen kvinner. Vi har i grunnen bare hatt første runde, der vi har gått gjennom ønsker om unntak fra offentlighet. Vi tror at vi kan finne en egnet kandidat blant søkerne, sier ordfører Rolf Laupstad (Ap).

Han håper at kommunestyret kan ansette ny kommunedirektør i september-oktober.

Dette blir største utfordring

I perioden 2015–2023 sank folketallet i Berlevåg fra 1.000 til 892, ifølge SSB. I samme periode er det født mellom fem og ni barn årlig i kommunen. 

Laupstad sier at den største utfordringen til den nye kommunedirektøren er å begrense fraflytting og helst øke folketallet.

— Da må vi utvikle og skaffe arbeidsplasser, sier Laupstad.

Ordføreren sier at den nye kommunedirektøren bør være positiv til grønn energi, og fortrinnsvis vindkraft. Berlevåg har allerede én vindpark innen kommunens grenser, og det er gitt konsesjon til ytterligere en. 

Tre selskaper har søkt om planoppstart på tre områder. To av dem sa kommunestyret ja til i juni, den tredje søknaden skal kommunestyret behandle i neste møte.

— Vi ønsker oss mer vindkraft for å ha mer å spille på. Per i dag har vi 17 millioner kroner i inntekt fra vindkraft, både eiendomsskatt og produksjonsavgift. Det er med på å berge kommuneøkonomien, sier Laupstad.

I 2023 gikk driften av kommunen med 2,8 millioner kroner i minus, ifølge Kostra-tall. Det tilsvarte et negativt netto driftsresultat på 1,4 prosent av brutto driftsinntekter.

Disse har søkt:

  • Ivar Edmund Vatten (60), prosjektleder, Heim
  • Thor André Hauge (60), eiendoms- og driftssjef, Notodden
  • Joseph Landu Lunda (46), økonomiansvarlig, Nes
  • Erik Næss (61), fagsjef oppvekst, Averøy
  • Kjell-Valter Sivertsen (58), teknisk sjef, Berlevåg
  • John Erik Prydz (41), utredningsleder, Nordre Follo
  • Thormod Moi Felle (41), kommunalsjef velferd, Åmli

To personer har fått innvilget unntak fra offentlighet på søkerlista. Begge er menn.

Powered by Labrador CMS